Quantcast
Channel: Kultur – Nya Åland
Viewing all 2665 articles
Browse latest View live

Figaro 1917 får bastu och humor

$
0
0

ÖVERBYGGT Orkesterdiket på Alandica byggs delvis över, så att sångarna kan röra sig på alla sidor om scenen.

Produktionsgruppen bakom operan Figaro 1917 har träffats och operan, som har premiär i augusti, börjar ta fysisk form.
Klart är till exempel att orkesterdiket delvis ska byggas över, så att sångarna kan röra sig på alla sidor av diket. Det blir en bastu bakom scenen, och ångan är tacksam att jobba med ljusmässigt.

Två nya medarbetare har anslutit sig till gruppen: Veronika Lindberg som är koreograf och Jarko Forsman som är ljusdesigner. Rollistan är också klar och scenografen Raija Malka har tagit fram en modell av hur scenen ska se ut.

Librettot har också klarnat.

– Allt kommer att hända på en dag, handlingen utspelar sig från gryning till gryning. Platsen för händelsernas centrum är badhotellet, säger regissören Laura Ruohonen.

Vad humorn anbelangar har produktionsgruppen valt att vara trogen originalet, det ska märkas att det här är en komisk opera.

– Karaktärerna är roliga men vi har stärkt det åländska. Ursprungligen var det här en mycket rolig opera, men humorn har åldrats och vi har uppdaterat den, säger Ruohonen.

Läs en längre intervju om Figaro 1917 i lördagens E-Nyan.

 

Antti Sarpila till Degerby-festival

$
0
0

SWING Antti Sarpila och Whatclub med, från vänster, Jochum Juslin, Kjell Dahl och Richard Palmer i lördagskvällens svängiga konsert på Alandica.

Klarinettisten och saxofonisten Antti Sarpila är ett av årets dragplåster till årets Degerby Jazz- och bluesfestival.
Antti Sarpila uppträder under lördagens huvudfest med åländska Whatclub.

– Det blir en efterlängtad återförening efter det lyckade samarbetet 2011, som resulterade i en live-skiva, skriver arrangören Ove Andersson i ett pressmeddelande.

– Det här tillfället har vi väntat på länge. Antti Sarpila har en speciell förmåga att lyfta sina medmusikanter med sitt sväng och sin utstrålning. När han räknar in är det ”bara att åka med”, säger Richard Palmer, kapellmästare och gitarrist i Whatclub.

Andra artister under festivalen på Föglö är bland annat bluesgitarristen och sångaren Brian Kramer som uppträder tillsammans med sig sitt band.

– Bland årets lokala artister finns Elisabeth Ekman som tillsammans med gitarristerna Kurt Lindbom och Peter Hellsten bjuder på en akustisk konsert med kända bluesörhängen med egna texter på svenska.

På bluesscenen står även åländska Robert Catbone & the Blues-O-Matics med gitarristen och sångaren Robert Zetterqvist.

– Bandet med åländska musiker plöjer i den gamla amerikanska bluestraditionen och sår i den nya, står det i pressmeddelandet.

Degerby jazz- och bluesfestival arrangeras den 5-6 augusti.

Konstnärer nöjda då landskapet satsar

$
0
0

MOT 1% Konstnären Jan-Erik Andersson, konstintendent Susanne Procopé-Ilmonen, Mikael Falk, konstansvarig i Järfälla kommun, och konstnär Peter Winquist deltog i lördagens diskussion om landskapets enprocentsprincip.

En procent av den totala byggkostnaden ska användas till konst då landskapet Ålands bygger i framtiden.

– Det här är enormt viktigt, säger Konstnämndens ordförande Tanja Reuter-Lindén.
Plenisalen i lagtinget, Alandica och Kulturhistoriska museet är byggnader där landskapet redan tillämpat enprocentsprincipen. I mars 2015 beslöt landskapsregeringen att tillämpa principen för alla nybyggnader och tillbyggnader.

– Det är viktigt inte bara för byggnaderna och det offentliga utrymmet, utan också för konstnärerna, säger Tanja Reuter-Lindén, konstnämndens ordförande.

Konstnärer behöver jobb, och då en procent av en byggnadsbudget används till konst, innebär det arbetstillfällen.

– Riktiga uppdrag är viktigt för alla konstnärer. Men enprocentsprincipen har också en demokratisk funktion. Med konstens medel påverkar vi omgivningen.

En arbetsgrupp i Konstnämnden har tagit fram riktlinjerna som nu är klara.

– Procentprincipen genererar arbetstillfällen och utlovar hög kvalitet, säger konstintendent Susanne Procopé-Ilmonen.

Gestaltningen ska integreras i byggprojekten i ett tidigt skede och arbetsordningen är fastslagen:

Varje byggprojekt ska planeras enskilt och i samråd med en rad representerar för regeringen, konstnärer och arkitekter. Projekten kan endera utlysas som tävling där alla får delta eller som en riktad beställning av en eller flera konstnärer.

Läs mer i måndagens Nya Åland!

 

Ikväll talar Katrin Sjögren på Vera

$
0
0

SORGLIGT Lantrådet Katrin Sjögren applåderar inte Vårdöfullmäktiges beslut.

Riksdagsman Mats Löfström har fått förhinder och kan inte hålla invigningstalet under Vera dokumentärfilmfestival. Istället talar lantrådet Katrin Sjögren. Festivalen inleds idag med filmer med åländsk anknytning. Invigningstalet hålls cirka klockan 19.20. (ke) Karin Erlandsson karin.erlandsson@nyan.ax

Parkeringshus pryds med gatukonst

$
0
0

GJORDE GRUNDEN Jonas Wilén gjorde skisserna med kol som politiker senare fyllde med färg.

Målningarna runt lagtingets byggarbetsplats får en permanent plats i parkeringshuset under Sittkoffs.
På staketet runt lagtingets byggarbetsplats gjordes i somras stora målningar på fanérskivor. Temat var ”Mitt Mariehamn” och barn, föreningar och politiker stod för den konstnärliga utsmyckningen.

– Det var ett sätt att pryda en plats i centrum som inte var särskilt vacker, det var ju en byggarbetsplats, säger centrumledare Alexandra Walk-Liljeroos.

Målningarna flyttas nu till Sittkoffs parkeringshus där de också ska stanna.

– I garaget är målningarna skyddade för väder och vind.

Är målningarna bra?


– Jo, absolut. Jonas Wilén har målat någon tillsammans med politiker, andra har målats av barn. Det finns alltså hela spektrat. Målningarna är livfulla, och vi sätter upp dem längs en hel vägg, det blir ganska massivt och iögonfallande.

Vernissagen är på fredag klockan 17.30. Iarnród spelar.

Läs mer i torsdagens Nya Åland!

 

Yohan med i kvällens program

$
0
0

SUCCÈ Yohan Henriksson gick i fredags vidare i sångtävlingen the Voice of Finland. –Jag hade aldrig kunnat föreställa mig att det skulle bli en sån stor grej av det, men det känns väldigt kul, säger Yohan Henriksson.

Yohan Henriksson är med i fredagskvällens program av musiktävlingen The Voice of Finland.

Programmet börjar klockan 20.00 på Nelonen. (ke)

Bakfickan satsar på bredd

$
0
0

BAKOM BAKFICKAN Sonja Nordenswan, Katarina Norrgård, Carina Karlsson, Jonnie Listherby och Ann-Louise Fogelström arrangerar och uppträder på Litteraturföreningens Bakfickan.

Konstböcker för barn, författare, nominerade och videoprojektor.

Det är några av ingredienserna till årets Bakfickan.
Litteraturföreningen har arrangerat sin alternativa litteraturkväll sedan 2004. Då såldes litteraturdagssupén slut på nolltid, och Litteraturföreningen ville erbjuda ett alternativ.

– Vi vill också ha fritt inträde, kultur ska vara tillgängligt för alla, säger föreningens ordförande Carina Karlsson.

Sedan några år arrangeras Bakfickan på torsdag och inleder därmed litteraturdagshelgen.

– Det här är ett koncept vi är nöjda med. Vi vill också lyfta fram de åländska författarna, som inte får så mycket utrymme under helgen i övrigt, säger Karlsson.

Ann-Louise Fogelström har satt ihop programmet som i år går utanför den vanliga mallen. Vanligen uppträder aktuella författare på Bakfickan, de som under de senaste året gett ut böcker. I fjol gavs det inte ut så många åländska böcker och arrangörerna fick tänka om.

– Vi har bredd när det kommer till ålder eftersom både ungdomar som Jorunn Lavonius och Norah Lång uppträder, säger Fogelström.

Bakfickan arrangeras torsdagen 23 mars på Indigo. Programmet börjar klockan 19.00.

Läs mer i fredagens Nya Åland!

 

Arn-Henrik Blomqvist regisserar Mördarens apa

$
0
0

GÖR BARNTEATER Arn-Henrik Blomqvist är regissör och dramaturg då prisbelönta "Mördarens apa" sätts upp i Helsingfors. Bilden är tagen vid ett annat tillfälle.

Mariehamnaren Arn-Henrik Blomqvist är regissör och dramaturg då Unga teatern i Helsingfors sätter upp ”Mördarens apa”.
Pjäsen, som har världsurpremiär 9 september 2017, baserar sig på Jakob Wegelius bok med samma namn. Boken har också varit grund för en interaktiv utställning på Ålands sjöfartsmuseum.

Enigt pressmeddelandet äger premiären äger rum på Lillklobb i Esbo där spelsäsongen sträcker sig från september till oktober 2017. Föreställningar ges även på Victoriascenen i Helsingfors i januari 2018.

– I Arn- Henrik Blomqvists dramatisering för Unga Teatern är den spännande historien bearbetad så att den passar för alla över 7 år. Mördarens apa är en blandning av klassiskt äventyr, modern saga och nervkittlande thriller, skriver man i pressmeddelandet.

 

Joels dockor får evigt liv

$
0
0

MED VITA HANDSKAR Konstintendent Susanne Procopé-Ilmonen och utställningsassistent Pia Norrmén hanterar Joel Petterssons dockor med största varsamhet.

I syrefria lådor packas sjutton dockor av Joel Petterssons ner. Dockorna ska till Stockholm för att konserveras.

– Dockorna är helt unika och en del av Ålands kulturarv, säger konstintendent Susanne Procopé-Ilmonen.
Ålands konstmuseum äger tjugo dockor tillverkade av konstnären och författaren Joel Pettersson. Dockorna donerades 1966 till museet av lektor Bruno Fors.

– Hur han kommit över dockorna vet vi inte. Vi vet inte heller i vilka pjäser och föreställningarna dockorna använts, säger Susanne Procopé-Ilmonen.

Några av dockorna är handdockor, medan andra verkar ha använts i en marionetteater eftersom rester av snören fortfarande finns kvar.

Nu ska sjutton av dockorna konserveras i Stockholm. Tre dockor ingår i museets basutställning, och när de sjutton första återvänder i sommar, skickar man iväg de återstående tre.

– De är mycket sköra och behöver tas om hand, säger Procopé-Ilmonen.

Läs mer i fredagens Nya Åland!

 

Kim & Marianne får visstipendium

$
0
0

I FINT SÄLLSKAP Marianne Häggbloms och Kim Hanssons visinsatser, bland annat i Geta, har nu gett dem ett ett stipendium med flera framstående musikanter som tidigare mottagare.

Visduon Kim & Marianne, Marianne Häggblom och Kim Hansson från Geta, får Stiftelsen Visans Vänners stipendium för 2017.
Stipendiet delades ut under Visans dag under högtidliga former i Stockholm i söndags.

I fjol tilldelades Sven-Bertil Taube det ansedda stipendiet och tidigare stipendiater är bland andra Jeja Sundström och Owe Thörnqvist.

Så här sägs i motiveringen till årets stipendium:

”För en mångårig insats för den nordiska visan på många olika sätt. Två lyhörda musiker med klangrika röster som lyfter visan till högre nivåer. Som arrangörer av uppskattade konserter, viskvällar och festivalen Geta poesi och visa. För gränsöverskridande tolkningar och fantasi med inspiration från irländsk folkmusik, lokal poesi och åländska författare. Ett konstnärskap med värme och känsla för tradition och förnyelse.”

 

Musikafton i Eckerö

$
0
0

REDAN KLART Det blir sämjoval i Eckerö och fyra andra församlingar i Ålands prosteri.

På onsdag hålls en musikafton i Eckerö kyrka för att samla in pengar till Gemensamt Ansvar. Församlingen får sjunga psalmer ur psalmbokstillägget och den bjuds på sång och musik.

Mårten Andersson är solist och håller också en andakt. Musikaftonen börjar klockan 19. (ikj)

 

Bubbliga affischer på biblioteket

$
0
0

UTSTÄLLARE Julia Jansson, Alicia Eriksson, Valera Lankovskis, Ida Melander, Wilma Polviander och Jasmin Rosenqvist har tolkat litteraturdagstemat.

Ålands lyceums elever har tolkat litteraturdagarnas tema med hjälp av bland annat bubbelplast.
Årets tema på litteraturdagarna är ”Jubel, juveler, jämmer och en hel del jävlaranamma!”. Bildkonstelever på lyceet har tolkat temat på affischer som hänger på biblioteket inkommande veckor.

– I målerikursen ska vi delta på något sätt i det som händer i samhället och jag valde litteraturdagarna. Eleverna har också fått utgå från litteraturdagarnas färger men själva fått välja vilka ord i temat de inspireras av, säger bildkonstlärare Tanja Reuter-Lindén.

Eleverna som gått bildkonstkursen har fått jobba med grafiskt uttryck. Eftersom affischerna visas på långt håll fanns inte utrymme till detaljmåleri.

– Temat var ändå ganska fritt, det fanns mycket att välja mellan. Vi studerade affischkonst innan vi började, säger Julia Jansson.

En del av affischerna har målats med bubbelplast som bakgrund.

– Det är roligt att andra än skolans elever ser vad vi gjort, säger Valera Lankovskis.

Läs mer i onsdagens Nya Åland!

 

Vårdöillustratör gjorde bilderbok för barn

$
0
0

BÅDE OCH Hannmari Ruohonen har både skrivit och illustrerat boken.

Illustratören Hannamari Ruohonens första helt egna bilderbok gavs ut för några veckor sedan.

Boken handlar om ett barn som saknar, och kanske mister, sin mamma.
Hannamari Ruohonen, bosatt på Vårdö, har både skrivit och illustrerat bilderboken ”Kadonnut äitini” (på svenska Min försvunna mamma).

– Jag gick en skrivarkurs på Göteborgs universitet, under en övning skrev jag den första sidan i boken. Som slutarbetet skrev jag hela boken samtidigt som jag illustrerade den, säger Hannamari Ruohonen.

Hon skrev först boken på svenska, och översatte den sen till finska som är hennes modersmål.

– Jag skulle förstås gärna se att boken också gavs ut på svenska, men det beror på förlaget.

I ”Kadonnut äitini” vaknar ett barn av att föräldrarna grälar. På morgonen är mamma försvunnen, kanske är det bara som barnet tror, kanske är mamma försvunnen på riktigt.

– Barnet får en låtsaskompis som är en rebell. Han vågar säga elaka saker och ställa de jobbiga frågorna, som om mamma inte älskar barnet längre. När pappa kommer hem kan barnet formulera sin sorg och pappan kan trösta.

Läs mer i tisdagens Nya Åland!

 

Tittare rasade när Yohan åkte ut

$
0
0

FÅR FOLKETS STÖD Många tittare ville ha Yohan Henriksson kvar i The Voice Of Finland.

The Voice Of Finland-tittare var rasande efter att åländska Yohan Henriksson inte gick vidare efter fredagens omgång.
På spel stod en plats i domaren Michael Monroes lag när serien går över till direktsändningar.

Yohan Henriksson visade rockerattityd när han sjöng Green Days ”Basket case” i fredagens program. Men det räckte inte, och hans fans var upprörda.

På sociala media var den vanligaste åsikten att han borde ha gått vidare, skriver dagstidningen Ilta-Sanomat. En tittare tyckte att det var ”obegripligt” att Yohan med sin härliga och personliga röst sållades bort.

Hur kan man göra så med en sådan begåvning, undrade en annan.

Läs mer i onsdagens Nya Åland!

 

Åland mitt i farleden också på vikingatiden

$
0
0

MYCKET ATT UPPTÄCKA Andreas Forsgren deltog i somras på åländska utgrävningar. Han hittade bland annat arabiska mynt och glaspärlor i en av gravarna.

Livet på sjön var omfattande under vikingatiden, och för Åland var förstås verksamheten på havet särskilt relevant.

– Vattnet var motorvägen och båten var volvon, säger arkeologen Andreas Forsgren.
Åland nämns på tre ställen i en dansk segelbeskrivning från 1200-talet.

– Beskrivningen handlar om hur man tar sig från Danmark till Tallinn. Då ”Alandia” nämns, räknas Lemböte, Föglö och Kökar upp. Man tog helt enkelt en smidig genväg via Åland som var ett viktigt stopp på vägen för handelsfartyg.

Det här säger arkeologen Andreas Forsgren som för en tid sedan föreläste på Sjöfartsmuseet om sjöfarten under Vikingatiden.

På Åland bodde fem till sextusen personer, framför allt på det vi i dag kallar fasta Åland. Nästan alla byar, gårdar och hus ägde en båt. Båten var ett måste för både sociala resor, handelsresor och plundringståg.

– Det vi i dag vet om vikingarnas båtar, vet vi tack vare de fynd som gjorts. Dels har vi sjunkna skepp, dels har båtar vid enskilda tillfällen lagts obrända i gravar.

Utgrävningar görs av två anledningar: endera för forskning eller för exploatering, det vill säga då ett område ska bebyggas.

– Det här innebär att man gjort många utgrävningar runt städer, till exempel Stockholm. Däremot är det inte lika mycket grävt runt till exempel Norrlands kust. Också på Åland finns mycket kvar.

Läs mer i torsdagens Nya Åland!

 

Bakfickan öppnade litteraturdagarna

$
0
0

NÄSTA GENERATION Jorunn Lavonius och Norah Lång framträdde med en dikt i dialogform.

Litteraturföreningens egen kväll under litteraturdagarna, Bakfickan, har hittat sitt format.

Publiken har också hittat Bakfickan.
Det var fullsatt i går kväll då Litteraturföreningens evenemang Bakfickan drog igång litteraturdagarna. Genom åren har evenemanget hittat sin plats på torsdag kväll och fungerar som startskott för den litteraturtunga helgen.

Fokus ligger på de åländska författarna och den åländska litteraturen, ursprungligen för att just de lokala förmågorna inte alltid rymts med under bibliotekets arrangemang.

Under kvällen framträdde bland annat författaren Sonja Nordenswan som pratade om sina böcker och museipedagogen Mari Stefansdotter som berättade om konstböcker för barn.

– Vi har ofta känt oss lätt mossbelupna i styrelsen då vi valt ut programmet, men ikväll har vi med oss två representanter från den nya generationen, sa kvällens ”komframochsäg” Ann-Louise Fogelberg.

Representanterna var Jorunn Lavonius och Norah Lång som framförde en diktkavalkad delvis med hjälp av strulande teknik.

– Vad vill ni av oss, den nya generationen? Vi har mobiler och datorer med upp på scenen och tekniken funkar inte alltid, trots att vi är unga, sa de.

De skriver en gemensam dagbok på ett dokument i Google Drive, de kommunicerar via Snapchat och flirtar med hjälp av Facebook. Deras dialog var en hyllning till vänskapen, varandra och systerskapet.

Läs mer i fredagens Nya Åland!

 

Fjorton vinnare i skrivtävlingen

$
0
0

2363420_809x436_acf_cropped

Årets juvel, årets jävlaranamma, årets plåster och årets svetsloppa.

Då niornas skrivtävling avgjordes idag på biblioteket var prisen fjorton till antalet.
240 texter lämnades in till niornas skrivtävling Skratch, och fjorton pris delades ut.

Vinnarna är Lisa Lignell, Jack Hancock som fick två pris, Ellen Woivalin, Emils Elksnitis, Astrid Eriksson, Filippa Enroos, Adam Rosing, Dana Cohen, Irma Holmström, Sanna Hemming, Ia Eklund, Lina Rosenqvist och Mark Knahpe.

Läs mer i morgondagens Nyan. (ke)

En utställning med dolda kyrkoskatter

$
0
0

FYND Elisabeth Dahlén och Sigbritt Fagerström från östra Saltviks Marthaförening har letat i gömmorna efter dolda skatter att visa upp på söndag. Med på utställningen finns, bland annat, brudkronan tillverkad av Viking Sundberg som skänktes till församlingen 1952.

På söndag ställs det ut dolda skatter från Saltviks kyrka i Mariagården.

– Det finns mycket spännande att berätta, säger Sigbritt Fagerström och Elisabeth Dahlén.
Sedan 80-talet har Marthorna i Saltvik ordnat utställningar på Marie bebådelsedag.

– Första gången hade vi temat trasmattor. Då drömde jag mardrömmar på natten om att alla ramlade ned under utställningen, men de gjorde de inte, skrattar Sigbritt Fagerström.

Sigbritt och Elisabeth Dahlén kommer från östra Saltviks Marthaförening. Tillsammans visar de upp några av de kyrkoskatter som kommer att finnas på utställningen.

Många av de skatter som finns i församlingen är skänkta av någon av de tre Marthaföreningarna som tidigare fanns i Saltvik: östra Saltviks-, västra Saltviks- och Haraldsby Marthaförening.

I dag finns bara Marthaföreningen i östra Saltvik kvar och de har bland annat bidragit med att samla in silver till en brudkrona som tillverkades av Viking Sundberg och gavs till församlingen 1952.

– Jag tror inte att så många vet om att det finns en brudkrona i församlingen, säger Elisabeth

– Vi skulle vara lyckliga om någon ville låna den till sitt bröllop, säger Sigbritt.

”Förärad till Saltviks kyrka av östra Saltviks Marthaförening 4.5.1952” står graverat i brudkronan.

Uställningen är öppen mellan 12-15, efter söndagens gudstjänst. Man bjuder på kaffe och våfflor och det finns ett lotteri till förmån för Matbanken.

 

Mänskligt på museet

$
0
0

UTTRYCK Eleverna har jobbat med många olika slags material.

Hur ser hjärtat ut?

Hur smyckar man sin kropp och vilka spår lämnar människan?

Det här vet Bild- och formskolans elever.
Bild- och formskolan har under terminen arbetat med temat ”Människan”.

– Alltihop var roligast och jag tycker om att pyssla, säger Nils Lindvik, 6 år, som deltar i utställningen med en lerskulptur.

– Han ligger och solar.

Lara Larsson, 12 år, har gått i Bild- och formskolan i tre år.

– Jag tycker temat var ganska svårt, människokroppen är ju så exakt.

Hon ställer ut en hand skulpterad av metalltråd.

– Det är lite speciellt att ställa ut det man gjort på ett museum. Här finns ju också en massa tavlor av de riktigt stora konstnärerna.

Eleverna har jobbat brett: de har studerat hjärtat, funderat på människans avtryck på jorden och ritat olika former av tatueringar.

– Vi har också pratat om vad som döljer sig bakom kläderna och masken, och att vi alla är lika, säger verksamhetsledare Gudrun Gudmundsen.

I samband med utställningen arrangerar Konstmuseet en familjeguidning på torsdag 30 mars klockan 12.00.

Lördagen den 1 april mellan klockan 13 och 15.00 arrangeras en workshop för barn på temat människan.

 

”Vi leker oss in i dikten”

$
0
0

POESI FÖR SMÅ Nina Gran och Annika Sandelin rimmade med barn och deras föräldrar för att väcka intresset för poesi.

Inte jämmer, men kanske joller fick barnen och föräldrarna uppleva under litteraturdagarnas rimjam på söndagen.
På ett rimjam får barn under lekfulla former ta del av verser, rim och rörelser. Författaren Annika Sandelin och kulturpedagogen Nina Gran har arrangerat rimjam för barn i Helsingfors i tio år, och i söndags fick åländska barn jamma.

– Vi leker oss in i dikten för att väcka intresset, både bland barn och vuxna eftersom föräldrarna är med barnen hela tiden, säger Nina Gran.

Rimjammet samlade ett tiotal barn och föräldrar i åldern 3–5 årsåldern.

– Det blir en fin stund tillsammans för de som deltar, närvaron är viktig, säga Nina Gran.

Vad är barnpoesi?


– Barnpoesi är poesi som barn kan känna igen sig i. All poesi passar inte för barn, säger Nina Gran.

– Till exempel är Elmer Diktonius ”Maskinsång” underbar i början med sitt orlodoffa doschkoff, men sen slutar den så dåligt, säger Annika Sandelin.

Deltagarna i rimjammet får ta med sig materialet hem och förhoppningsvis fortsätta poesikännadet hemma.

– Det är ett sätt för små barn att närma sig språket med lekfullhet och öppenhet, säger Annika Sandelin.

Varför är rimjam och poesi för barn viktigt?


– Man ska börja då barnen är små för att de ska intressera sig för poesi då de blir större, säger Nina Gran.

Fyra sidor om litteraturdagarna i måndagens Nya Åland!

 
Viewing all 2665 articles
Browse latest View live