Hon lägger jultårtor i ugnen och kokar kaffe. Telefonen ringer och plingar i ett av gratulanter och journalister.
Det är dagen efter att det blivit officiellt att Ulla-Lena Lundberg utsetts till ny boende i Diktarhemmet i Borgå.
– Jag inser att man skall vara försiktig med vad man önskar sig för det kan slå in, skrattar Ulla-Lena Lundberg när hon tar emot i lägenheten i Mariehamn.
Det är fyra år sedan hon flyttade till Åland.
– Då var jag nypensionerad och tänkte mig en tillvaro i lugn och ro på Åland.
Hon tänkte sig att efter fyllda 70 år så skulle åtagandena minska, men så har det inte blivit.
– När jag fick Finlandiapriset 2012 insåg jag att det skulle innebära ett år av engagemang på fastlandet, men det har bara fortsatt.
Resorna fram och tillbaka har tagit mycket tid och ork, energi som hon gärna skulle lägga på något annat. Det gjorde att hon lämnade in en intresseanmälan för Diktarhemmet. Det gjorde många andra också, men en kommitté med medlemmar från Svenska litteratursällskapet i Finland och Finlands svenska författareförening valde henne.
– Det är ett underbart hus, med utsikt över gamla stan och domkyrkan i Borgå.
Diktarhemmet i Borgå skänktes 1921 av Holger och Mathilda Schildt till Finlands svenska författareförening för att användas som ett svenskt författarhem. Sedan dess har sju författare bott i diktarhemmet. Författareföreningen överlät år 2001 huset till Svenska litteratursällskapet i Finland. Förtjänta finlandssvenska författare får bo gratis i huset som uppfördes 1765.
– Jag bodde i Borgå i många år och har släktrötter där. Det är en trevlig liten stad och närheten till Helsingfors och flygfältet lockar.
Läs mer i torsdagens Nya Åland!